Nieuwbouw International School Utrecht

In opdracht van de Gemeente Utrecht heeft Maar! bouwmanagement in 2012 de International School Utrecht begeleidt met de realisatie en inrichting van hun eerste schoolgebouw, startend met 63 leerlingen. De aanwezige chemie met het schoolbestuur heeft ervoor gezorgd wij samen met de school zijn doorgegroeid naar de huidige tijdelijke huisvestingen. Hiervoor heeft Maar! bouwmanagement het gehele proces begeleidt van de haalbaarheidsfase, projectdefinitie, voorlopig ontwerp t/m uitvoeringsgereed ontwerp, prijs- en contractvorming, directievoering en gebruikersinrichting.

Inmiddels is de International School Utrecht zover dat zij klaar zijn voor een permanente huisvesting, geschikt voor 1.216 leerlingen. Maar! bouwmanagement heeft hiervoor in 2017 het Programma van Eisen opgesteld en begeleidt de school tijdens het ontwerpproces. Dit indrukwekkende gebouw wordt gerealiseerd op het Utrecht Science Park en bevat naast reguliere leslokalen tevens over een parkeerkelder, kinderdagverblijf, Theater, bibliotheek, Science cluster, Arts cluster, sportzalen en fitnessruimte. Het Definitief Ontwerp is inmiddels goedgekeurd en de uitwerking van het Technisch Ontwerp in volle gang.

Maar! bouwmanagement is tevens ingeschakeld om wederom de gebruikersinrichting te begeleiden, waardoor gemakkelijk de link tussen bouw en inrichting kan worden gemaakt. Naar verwachting kunnen de lessen per schooljaar 2023-2024 vanaf deze locatie starten.

Locatie: Cambridgelaan te Utrecht
Opdrachtgever:International School Utrecht
Betrokken partijen:Architect: SVP en CROSS Architecture 
Periode:2017 – heden
Omvang:17.800 m² BVO
Expertise:Onderwijs
Werkzaamheden:Haalbaarheidsonderzoek / Programma van Eisen / Ontwerp begeleiding / Begeleiding gebruikersinrichting

Bekijk andere projecten

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.