MAAR! WAT ZIT
DAAR ACHTER

Visie

De naam Maar! bouwmanagement komt voort uit de samenvoeging van MAnagement en ARchitectuur, twee belangrijke pijlers binnen het bouwproces, die we uitdragen bij ieder project.

Maar! staat door zijn enthousiasme en betrokkenheid dichtbij het bouwproject en haar opdrachtgever. Deze betrokkenheid proberen we over te brengen op de andere partners binnen het bouwproces zoals de overige (technische) adviseurs, bouwende partijen en gebruikers. Hierbij wordt samenwerking tussen de verschillende disciplines gestimuleerd, immers ieders inbreng is nodig om het wiel compleet te maken. Ieder bouwproject is uniek. Alleen door het stimuleren van elkaars kwaliteiten en de inbreng van ervaring binnen een proces kan een project tot een meer dan goed einde worden gebracht.

Waar management en architectuur belangrijke pijlers zijn binnen het bouwproces, geldt dat ook voor de GROTIK-methode. GROTIK staat voor Geld, Resultaat, Organisatie, Tijd, Informatie en Kwaliteit. Met deze methode houden wij de genoemde aspecten in de gaten waarmee een goede basis wordt gelegd onder ieder project. De GROTIK-methode geeft ons handvatten om bovenstaande te beheersen.

Geschiedenis

Maar! Bouwmanagement is gestart in 2007 door René van der Horst. Gedreven door het idee om het management van een project vanuit de architectuur te laten ontstaan, het ontwerpconcept staat voorop.

In de loop der jaren is het personeelsbestand uitgebreid en groeide ook ons netwerk van bedrijven en vakspecialisten. Met elkaar hebben we mogen samenwerken met opdrachtgevers en gewerkt aan projecten van wisselende verscheidenheid. Van renovatie en restauratie; Faculteitsgebouw of voormalig Postkantoor tot Centrale Bibliotheek tot nieuwbouw, combinatiegebouw met retail, kantoren en woningen of huisvesting (internationaal) onderwijs.

En dat doen we nog steeds.

Gelukkig is er ook ruimte om los van de projecten onderling maar ook met opdrachtgevers en vak relaties van gedachte te wisselen. Dit kan zijn bij presentaties of rondleidingen bij een gerealiseerd project.

Als team gaan we regelmatig op vaktechnische excursies.

Maar! Wie zit er achter?

René van der Horst: “Als  initiatiefnemer van Maar! bouwmanagement heb ik een architectonische achtergrond. Na de HTS bouwkunde te hebben afgerond ben ik in 1996, naast het werken op een architectenbureau, afgestudeerd aan de afdeling architectuur van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

In de loop der jaren heb ik op diverse architectenbureaus verschillende functies doorlopen. Van assistent ontwerper/ tekenaar via projectleider en projectarchitect tot bureaucoördinator.

Hierbij ben ik in aanraking gekomen met zeer wisselende projecten zoals Penitentiaire Inrichtingen voor de Rijksgebouwendienst, woningbouw voor woningbouwverenigingen en projectontwikkelaar en scholenbouw in opdracht van gemeente of schoolbesturen.”

Team Maar!

René
van der Horst

Eigenaar / Projectmanager / Directievoerder/ MT-lid

Na de HTS bouwkunde te hebben afgerond ben ik in 1996, naast het werken op een architectenbureau, afgestudeerd aan de afdeling architectuur van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. 

Projectmanager / Directievoerder/ MT-lid

Vanaf februari 2013 ben ik werkzaam bij Maar! bouwmanagement en begeleid ik zowel bouw- als inrichtingsprojecten vanaf de initiatieffase tot en met de realisatie en nazorg.

Paul
Hageman

Projectmanager / Directievoerder

Het leuke van het vak is dat je een opdrachtgever kan helpen met het realiseren van zijn vastgoedopgave. Mijn HTS bouwkunde opleiding heb ik gedaan in Amsterdam en afgerond in 1991.

Amber
Waterman

Projectmanager/ Directievoerder

Architectuur heeft mij altijd gefascineerd, tijdens mijn studie werdt snel duidelijk dat ik beter was in management dan de ontwerpopgave. Maar! is de plek waar ik deze twee passies kan combineren.

Projectmanager / Directievoerder

In 2012 ronde ik mijn master Architectuur af aan de TU Delft. Na een heel aantal jaar gewerkt te hebben als architect bij verschillende bedrijven, maakte ik begin 2021 de stap naar Maar! 

Anne
Willebrands

Officemanager/  MT-lid

Na afronding van mij studie reclame, presentatie en communicatie aan het Nimeto in Utrecht werkte ik bij meerdere bedrijven als Officemanager.  Toen ik begin 2022 de officemanager van Maar!

Werken bij Maar!
Jij?

Vacatures

Wij zijn op zoek naar een Projectmanager bouw. Kijk op Vacatures voor de vacature en stuur een sollicitatie naar info@maarbouwmanagent.nl

Vaste ondersteuning

Kees
Dix

Projectmanager /  Toezichthouder

Vanaf 2009 ben ik als externe een vaste ondersteuning van Maar! bouwmanagement. Na 20 jaar als middelgrote aannemer werkzaam te zijn 

Reinoud
Buurman

Projectmanager / Architect

Na mijn opleiding aan de HTS bouwkunde in Utrecht ben ik in 2006 afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst in Arnhem.

Daan
Wijsman

Projectmanager

Van huis uit ben ik opgeleid als bioloog aan de Wageningen Universiteit, maar al vrij snel kwam ik erachter dat mijn hart elders lag.

Vaste adviseurs

Buiten werktijd

  • Borrelen met bier en bitterballen
  • Fanatieke potjes tafelvoetbal en pool
  • 2x per jaar bureau uitje, op excursie naar een circulair gebouw of kanoën door de grachten van Utrecht
  • Jaarlijks buitenlands uitje, naar de formule 1 in België of fietsen door de straten van Hamburg
  • Naar seminars over duurzaam bouwen

Tijdens een bouwproces zijn wij gedreven door ons werk, naast dat proces pakken we ook onze momenten om samen te zijn. Dat kan een borrel met bitterballen zijn, maar ook vakgericht waarbij we op excursie gaan en architectuur bekijken in eigen land of het buitenland. Waar we altijd een sportieve activiteit aan toevoegen.

Maar! bouwmanagement

Tijdens een bouwproces worden er veel verschillende fases doorlopen, verkenning, voorbereiding, uitvoering en nazorg. Maar! begeleidt projecten gedurende het hele proces.
Maar! brengt management en architectuur samen in het gehele bouwproces. Vanaf de start nemen we de architectuur mee en denken we na over de vervolg stappen.
We werken in een klein compact team. Iedereen is op de hoogte van elkaars projecten. Intern wordt er veel overlegd en delen we kennis met elkaar.

Kom in contact met ons 035-628 16 77

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.