Bibliotheek Neude

Maar! bouwmanagement is vanaf 2012 betrokken bij de nieuwbouw voor de Bibliotheek. Wij hebben in eerste instantie het Programma van Eisen geschreven voor het inbouwpakket voor toen nog de beoogde locatie op het Smakkelaarsveld. 

Na de ondersteuning bij de zoektocht naar een nieuwe locatie en de ontwerpfase voor de locatie op de Neude heeft Maar! opgetreden als spil tussen de Bibliotheek en alle ontwerpende en uitvoerende partijen voor zowel het casco, het inbouwpakket als de gehele inrichting. 

Middels een integraal ontwerpteam is de ontwikkeling van The Post in het voormalig hoofdpostkantoor van Utrecht gerealiseerd. In opdracht van de Bibliotheek Utrecht heeft Maar! Bouwmanagement deelgenomen aan het ontwerpteam voor het casco i.s.m. de gebouweigenaar a.s.r., Rijnboutt architecten, Deerns installatieadviseur en Peutz voor bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek.

Voor de inrichting en afbouw van het bibliotheekgedeelte is onder leiding van Maar! Bouwmanagement een team samengesteld met zecc architecten en Deerns voor de installaties en lichtadvies. De bibliotheek heeft een totale omvang van 9.500 m². Hierbij stond het toegankelijk maken van het van origine gesloten gebouw voorop. Middels grote doorbraken zowel horizontaal als verticaal zijn in het Rijksmonument verbindingen gelegd die de herkenbaarheid en oriëntatie in het gebouw vergroten.

Maar! bouwmanagement is nog steeds betrokken bij de Bibliotheek Utrecht, zo zijn we nu bezig met de begeleiding van het onderhoud.

Locatie: Neude 11 te Utrecht
Opdrachtgever: De Bibliotheek Utrecht
Betrokken partijen: Gebouw eigenaar: a.s.r. real estate
Architect exterieur: Rijnboutt 
Architect interieur: Zecc Architecten
Aannemer casco: Burgland bouw
Aannemer interieur: Jurriens bouw
Periode: 2012 t/m 2023
Omvang: 9.500 m² BVO
Expertise: Maatschappelijk / Horeca
Werkzaamheden: Nulmeting / Haalbaarheidsonderzoek / Programma van Eisen / Ontwerp begeleiding, Vergunningsaanvragen / Aanbesteding, prijs en contractvorming / Directievoering en toezicht / Begeleiding gebruikersinrichting / Nazorg / Meer jaren onderhoudsbegeleiding
Nieuws: Architect van het jaar
Bibliotheek Neude in jaarboek ‘Architectuur in Nederland’
Post Utrecht genomineerd voor NRP Gulden Feniks 

Bekijk andere projecten

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.