Tijdelijke huisvesting International School Utrecht

In opdracht van de Gemeente Utrecht heeft Maar! bouwmanagement in 2012 de International School Utrecht begeleidt met de realisatie en inrichting van hun eerste schoolgebouw op de Notebomenlaan, startend met 63 leerlingen. De prettige samenwerking met het schoolbestuur heeft ertoe geleidt dat Maar! bouwmanagement de school sindsdien ondersteuning biedt in zowel huisvestings- alsook inrichtingsvraagstukken.

Doordat de groeiprognoses al in het eerste schooljaar moesten worden bijgesteld, is op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor in eerste instantie een tijdelijke huisvesting voor 300 leerlingen, welke werd gevonden op de Van Bijnkershoeklaan. De prognose voor 2019 ging echter al uit van 430 leerlingen, waarmee algemene voorzieningen hierop zijn afgestemd. Maar! bouwmanagement heeft het gehele proces begeleidt van de haalbaarheidsfase, projectdefinitie, voorlopig ontwerp t/m uitvoeringsgereed ontwerp, prijs- en contractvorming, directievoering en gebruikersinrichting. Op 4 maart 2015 is op deze nieuwe locatie gestart met de lessen.

Ondertussen werd al nagedacht over een permanente huisvesting voor de International School Utrecht voor 600 leerlingen. Hiertoe heeft Maar! bouwmanagement in juni 2014 meegeschreven aan het ambitiedocument ‘Aarden in Utrecht’, hetgeen de basis was voor het locatieonderzoek.

Locatie:Van Bijnkershoeklaan 8 te Utrecht
Opdrachtgever:International School Utrecht
Betrokken partijen:Aannemer: De Groot Vroomshoop
Periode:2014 t/m 2015
Omvang:2.100 m² BVO
Expertise:Onderwijs
Werkzaamheden:Haalbaarheidsonderzoek / Programma van Eisen / Ontwerp begeleiding / Directievoering en toezicht / Begeleiding gebruikersinrichting / Nazorg

Bekijk andere projecten

Centrale bibliotheek Neude Utrecht Maar Bouwmanagement

Bibliotheek Neude

Maar! bouwmanagement is vanaf 2012 betrokken bij de nieuwbouw voor de Bibliotheek. Wij hebben in eerste instantie het Programma van Eisen geschreven voor het inbouwpakket

Lees verder »

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.