Fase 01 verbouw Grafisch Lyceum Utrecht

In het schoolgebouw op de Vondellaan 178 te Utrecht zitten twee scholen gehuisvest, X11 media en vormging en het Grafisch Lyceum Utrecht, afgekort als GLU. Het GLU maakt gebruik van de A- en B-vleugel en een collegezaal in het atrium, X11 van de C-vleugel en sporthal en gezamenlijk delen zij op de B0 een aula.

In opdracht van X11 media en vormgeving heeft Maar! bouwmanagement in 2013-2015 de verbouwing en optopping van de C-vleugel verzorgd. Door deze werkzaamheden zijn wij ook in contact gekomen met het schoolbestuur van het Grafisch Lyceum Utrecht. Sinds de ingebruikname van het pand door het GLU, is er veel verandert in het onderwijs. De computer heeft zijn intrede gedaan en er is minder behoefte gekomen aan praktijklokalen voor grote machines en materialen. Hierdoor hebben in het verleden veel verbouwingen plaatsgevonden, waardoor de eenheid verloren is gegaan.

Maar! heeft iedere ruimte binnen het gebouw geschouwd op zijn gebruik en samen met de school een nieuwe huisvestingsvisie ontwikkeld. Op basis hiervan hebben wij een Programma van Eisen bouw en meubilair opgesteld en een ontwerp uitgewerkt t/m uitvoeringsstukken, de aanbestedingen bouw en meubilair begeleidt en gedurende de bouw directievoering en toezicht gehouden.

In de zomer van 2017 is fase 01 uitgevoerd, voor de A-vleugel bestaande uit het ‘openen’ van de dichte atriumgevel, de verbouw van 1e verdieping en vernieuwing van het de trappenhuizen.

Locatie: Vondellaan te Utrecht
Opdrachtgever:Grafisch Lyceum Utrecht
Betrokken partijen:Aannemer: Hegeman bouw & infra  
Periode:2014 – heden
Omvang:12.450 m² BVO
Expertise:Onderwijs
Werkzaamheden:Haalbaarheidsonderzoek / Programma van Eisen / Ontwerp begeleiding / Ontwerp / Vergunningsaanvragen / Aanbesteding, prijs en contractvorming / Directievoering en toezicht / Begeleiding gebruikersinrichting / Nazorg / Meer jaren onderhoudsbegeleiding

Bekijk andere projecten

Villa Veldhoen

Op deze locatie was gevestigd het atelier en woning van Aat Veldhoen, kunstschilder, beeldhouwer en graficus. Na zijn overlijden heeft het pand 2 jaar leeggestaan.

Lees verder »
Centrale bibliotheek Neude Utrecht Maar Bouwmanagement

Bibliotheek Neude

Maar! bouwmanagement is vanaf 2012 betrokken bij de nieuwbouw voor de Bibliotheek. Wij hebben in eerste instantie het Programma van Eisen geschreven voor het inbouwpakket

Lees verder »

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.