De Klimroos

In opdracht van Stichting Primair Onderwijs Utrecht, afgekort als SPO Utrecht, heeft Maar! in 2020 voor basisschool De Klimroos een haalbaarheidsstudie gedaan naar de mogelijkheden en opties voor renovatie van een gebouw aan de Langerakbaan 231 in Utrecht. Deze haalbaarheidsstudie is opgevolgd met begeleiden en opstellen van een Onderwijskundige Programma van Eisen (OKPvE).

De Klimroos huisvest nu in een gebouw op steenworp afstand van de Langerakbaan, samen met een andere school. Op termijn zullen beide scholen niet meer samen passen in het huidige schoolgebouw. Onze haalbaarheidsstudie van heeft geresulteerd in een 10-tal opties voor huisvesting aan de Langerakbaan. Er is gekozen voor één van deze opties en de volgende stap is het opstellen van een Onderwijskundige Programma van Eisen geweest. Deze is samen met de schooldirecteur en projectgroep van docenten opgesteld, er is gebrainstormd, gedroomd en gefilterd om tot een basis te komen voor het verdere traject van de renovatie.

Het Onderwijskundige Programma van Eisen dient nu als basis voor het ontwerp door de architect. De nieuwe huisvesting zal naast reguliere leslokalen ook een bibliotheek, een centraal hart, speellokaal en een groen schoolplein krijgen.

Naar verwachting kunnen de lessen per schooljaar 2022-2023 vanaf de locatie Langerakbaan starten.

Locatie: Langerakbaan te Utrecht
Opdrachtgever:SPO Utrecht
Periode:Augustus 2020 t/m april 2021
Omvang:1.260 m² BVO
Expertise:Onderwijs
Werkzaamheden:Haalbaarheidsonderzoek / Programma van Eisen
Nieuws:Onderwijskundig PvE de Klimroos afgerond

Bekijk andere projecten

Villa Veldhoen

Op deze locatie was gevestigd het atelier en woning van Aat Veldhoen, kunstschilder, beeldhouwer en graficus. Na zijn overlijden heeft het pand 2 jaar leeggestaan.

Lees verder »

Hotel Jansen Valschermkade

Op het voormalig industrieterrein Valscherm ontstaan allerlei nieuwe initiatieven waaronder deze Studentenhuisvesting voor buitenlands studenten die tijdelijk in Nederland verblijven om te studeren onder andere

Lees verder »

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.