Tijdelijke huisvesting Stanislascollege Westplantsoen

Stanislascollege Westplantsoen (SCW) is een school voor het voortgezet onderwijs die is gehuisvest in Delft. Doordat de school de afgelopen jaren erg hard gegroeid is, was er voor de start van het schooljaar 2021-2022 onvoldoende ruimte in het hoofdgebouw. Daarom is er besloten om voor de komende vijf jaar een tijdelijke huisvesting (THV) met zes klaslokalen neer te zetten op de sportvelden van de school.

Maar! bouwmanagement heeft een technisch Programma van Eisen (PvE) opgesteld, waarbij extra rekening is gehouden met het klimaat van de THV. Klimaateisen voor scholen worden steeds strenger, het is belangrijk dat er een goede ventilatie aanwezig is, dat het in de zomer niet te warm wordt en in de winter niet te koud.

Na een selectieronde is Wagenbouw Bouwsystemen geselecteerd voor de realisatie en hebben ze het technisch PvE vertaald naar een praktisch schoolgebouw. De THV is samengesteld uit 30 containerunits, die in de fabriek zijn opgebouwd. Vervolgens zijn in twee dagen tijd alle units op het sportveld van het SCW geplaats. Daarna zijn ze nog 4 weken bezig geweest met de afbouw en konden de leerlingen precies volgens planning, met de start schooljaar beginnen in het nieuwe gebouw.  

Locatie: Westplantsoen te Delft
Opdrachtgever:Lucas Onderwijs
Betrokken partijen:Aannemer: Wagenbouw Bouwsystemen
Periode:maart 2021 t/m september 2021
Omvang:550 m² BVO
Expertise:Onderwijs
Werkzaamheden:Programma van Eisen / Aanbesteding, prijs en contractvorming / Directievoering en toezicht

Bekijk andere projecten

AICS South Library

Voor de Amsterdam International Community School (AICS South) heeft Maar! Bouwmanagement de inrichting van de library opgeleverd. De opdracht omvatte een ontwerpvoorstel, coördinatie en uitwerking

Lees verder »

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.